Utebränd

Idag har jag varit utebränd. Obsereva utebränd, inte utbränd. I fyra timmar var jag utebränd från min kontorsplats. När jag kom  i morses fick vi inte ens komma in på området. Jag trodde först att det var strejk men sen såg jag några brandmän. Efter en halvtimme släpptes vi in men fick stå ute. Efter ytterligare en timme smet vi in och drack kaffe. Sedan hittade vi ett rum med datorer och ca 17 plusgrader så vi kunde jobba.



Men hellre utebränd än innebränd.

Världsårssämsta?

1 timme och 35 minuter (det vill säga 95 minuter). Är det någon som tagit längre tid på sig från Volvo Torslanda PV till Trätorget i år? Om inte så presterade jag världsårssämsta idag.


Sture och Knut (eller var det Sune?)

Vissa bloggare uppdaterar sina så ofta att man vet vad de åt till lunch innan man själv ens har hunnit bli hungrig. Jag jobbar inte riktigt så. Så härmed har jag kommit fram till vad jag gjorde min sista semetserhelg. Det var ju som sagt några veckor sedan. Nu kan det ju vara så att ni tror jag jag suttit och knepat ihop käcka formuleringar eller fyndiga avslutningar sedan dess. Så är icke fallet. Detta inlägg tänks ut i samma stund som det skrivs.



I alla fall så var jag på Saras och Magnus böllop den där sista helgen på semestern. I Solna. Det började inte så bra. jag fastande nämligen med armen i sängen. Detta medan syrran duschade. Så jag fick helt enklet sitta fast ett tag.



Men sedan drog syrran loss mig. Och vi for till kyrkan. På vägen, i taxin, övade vi på vårt framförande. Taxichauffören sa inte ett ord. Vi tolkade det som att han antingen var stum av beundran eller att han var körledare på fritiden och visste hur det borde låta. Väl på bröllopet kunde man tro att det var Brukets dag. Så många fd hedemora- eller långshyttebor.



Böllopet i sig var kanon. Alla var galda, från Dalarna och trevliga. Jag ger bröllopet fem ringar.


Så var det då dags för syrran och mig att framföra vårt alster. Vill bara påpeka att vi var de enda som sjöng. Nu berodde det ju inte på att vi sjöng bättre än någon annan utan snarare att vi var modigare:


"Vi skulle åka på, en båtutflykt

Motorn startade inte fast vi hade ryckt

Men då dök det upp, ett gangstergäng

Och bogserades oss hela vägen hem

När vi kom iland, stod Michael där

Då startade motorn helt utan besvär


Först du valde Sture, en låtsasman, från kyrkan i Långshyttan

Sen du valde Magnus, en riktig man, en smart val att välja just han

Spelar ingen roll om han har fleece, huvudsaken är väl att ni trivs

För du valde Magnus en riktig man, helt rätt att välja han!

Sture, har blivit brädad just idag!


Så var det dags att fylla arton år

Då måste man lekas av så gott det går

Inget mer midnattstrav

Aldrig springa i leksakstält, det var ett krav

Men vad hände sen?

Hon börja byta byxor med var vän


Först du valde Sture...

Vi cyklade upp, på bergets topp

När vi kom fram var vi sugna på ett dopp

Vi plaskade på, som allra bäst

Helt plötsligt var vi i en trettioårsfest

Men vi fick ej, komma in

Trots att vi briljerá med rumpsim


Först... "

Melodin skall vara "Dödkött på radion" med Hjalle och Heavy. Där tyckte vi att vi var riktigt smarta. Att välja en melodi som vi själva kund eutan och innan medan resten förmodligen aldrig hade hört talas om den. Mycket smart. Kvällen avslutades sedan med att den coola DJ:n som jag kallade Knut (eftersom han är lik mormors granne Knut Blom) och som syrran kallde Sune. mest för att hon glömde bort att han kallades Knut.



Nu skall jag äta lunch.


I´m a stalker

Jag åkte inte bara båt med Lasse i sommar. Nädå. Jag riktigt förföljde honom och hans stab. Började med soundchecket i Göteborg, såg sedan scenbygget i Visby, tog sedan båten med honom till Oskarsham för att en dryg vecka avslute med att se själva konserten i Säterdalen. Kom att tänka på det när det stod om Säter i alla tidningar idag. Spelade fotboll i Säters IF några säsonger på 90-talet och då tränade vi på själva området till Säters psyksjukhus.

(En liten parantes).

Åter till Lasse och konserten. Den var bra. Riktigt bra. Dock ganska lik de andra jag sett men så är ju inte Lasse överraskningarnas man heller. Emma försvann dock lite överraskande under konserten så jag och Elle fick vakta Pansarvagn själva. Men vi skötte oss.






Öbo

Har varit öbo hela helgen. Har dock varit in och vänt på fastlandet några gånger. Så här såg det ut när jag tog mig in till fastlandet för att spela match i lördags:



Nädå. Nu skojar jag allt med er. Såhär ser jag ut när jag seglar. Med buff och färggranna skidhandskar. Ingen segling för galleriet här inte! På tal om seglingen så kommer här lite fler seglingsbilder:



Hällsö, utanför Bovallstrand. Det visste Jonas bara sådär. Imponerande.

   

Såhär glada blev Joanna och Mangan när de fick smaka på Brummas kanelskorpor och kubb.

Kändisar

Jannice, Anna H och Madde är med på innebandy.se idag.  Tror bilden är från bortamatchen mot Södra Dal i våras. Alltid kul med kändisar.



Detta börjar likna en innebandyblogg just nu. Vet inte om det är meningen. Kanske borde starta en innebandyblogg istället?

Borta bra men hemma bäst?

Så var den första riktiga träningsmatchen avklarade. Eller första och första förresten. Vi spöade ju 0302, förlåt FBC Lerum, på lägret förra helgen. Men läger är alltid läger. Trötta ben och men framförallt trötta hjärnor. Därför kändes det som om detta var den första riktiga matchen. Kunna ladda som man gör inför en seriematch i ungefär samma tid som en riktig seriematch.

Vi mötte alltså Burås idag. Vet inte riktigt om det var en hemmamatch eller en bortamatch. Det var i alla fall i Svingeln, Burås hemmaplan men det stod BIK på bollpåsen så det kan lika gärna varit vi som hade hemmamatch. Det är detta som jag gillar med atts pela innebandy i Göteborg. Det är aldrig särskilt långt till bortamatcherna. Annat var det när man spelade i Dalarna och fick åka till Malung var och varannan helg.

Då är Svingeln bättre. Gillar i och för sig alla hallar som ligger efter 17-bussens sträckning.

Åter till matchen.Det var nämligen en ganska bra match som vi vann med 6-0. Tennissiffror såhär i OS-tider.Postivt att alla i laget var med och skapade chanser och sedan gjorde vi två power play-mål också. Det hör verkligen inte till vanligheterna. Själv då? Jodå. Efter att ha tillbringat förra veckan på backplatsen fick jag ta steget upp som forward igen och lyckades göra ett mål och en assist. Skönt att få sätta nån i början av säsongen. Förra helgen när jag lirade back hade jag väl inga större krav på mig att näta annat är det som forward. Dock visade Anna Alö att det går finfint att näta som back idag. Två gånger om! Värst vad jag bloggar om Anna nuförtiden.

OS-extra


Långsta in pictures

Man skall inte stressa. Därför kommer här lite fler semesterbilder. Denna gången från Långshyttan.



Leoparden - den bekrytade



Äntligen har far införskaffat en båt som det går att åka vattenskidor efter

               

När vi badar så kommer polisen.



Du har väl inte missat påve-filmerna "Påven tvekar i en refug" och "Påven tältar"? Om du har det, så se dem genast! Det är en order.



Bålplats och grillspjut är det som gäller i Långsta.



Brumma bakar bullar...

Nyförvärv

Idag har jag värvat. Ett skåp. Inte ett drygskåp (inte heller ett dragskåp) utan ett klubbskåp. Nu när vi skall ha Torpahallen som riktig hemmahall. Smart gjort av mig tycker jag.

Men det är inte första gången jag värvar åt IBK/BIK. Det första jag värvade var mig själv. Sedan värvade jag Tommy åt herrlaget. Det var en hyfsad värvning men han försvann ganska snart till Frölunda. Värvade även chefen (frugans man) till BIK:s B-lag. Är inte helt missnöjd med den värvningen heller. Han lirade några år innan han avslutade med cirka en säsong i Guldheden. Har också värvat Boyjens ex, en norrländska som inte kunde säga shorts utan sa tjjjåårtzz. Hon är numera bondfru (obs, inte bondbrud) säger rykterna.

Inte för att skryta så är jag nog mest med värvningen av mig själv. Går in på min nionde säsong i IBK/BIK. Fast nu kommer ju i och för sig klubbskåpet och hotar min förstaplats på värvningslistan.

När man cyklar

Har man cykelbyxor. Så enklet är det. Cykelbyxor är mycket praktiska. Om man skall cykla. I ösregn.



När man går på kalas har man däremot kalasbyxor. Men det är en annan story.

Inte bara Robcad



Idag jobbar jag ineffektivt. Jag ritar höjningscheman istället. Det kräver sin ingenjör.


Mänskliga pyramider is the shit

Jag har ju dragits med ryggproblem (a.k.a. rövsmärta) ett tag. Har varit hos kiropraktorn och så men det har inte hjälpt. Det har blivit ännu värre. De sista veckorna har jag haft konstant ont. Tränade i onsdags och var riktigt bitter efteråt eftersom det inte alls kändes bra. Så var det då dags att åka på träningsläger i skogen utanför Alinsås. De första tre passen genomled under ganska så svåra smärtor. Min bitterhet förvärrades. Men så. Var det dags för "sociala aktiviteter" som det så snyggt stod i mailet. När vi klarat av myntracet (en ny bekantskap, Tack Mika!) och den irlänska julaftonen så var det dags för att bygga mänskliga pyramider. IBK mot IBF. Med tanke på min vikt (i förhållande till övriga lagkamrater) så placerade jag mig själv i basen av denna pyramid. När jag låg där på gräsmattan och funderade om denna plavering var optimal för en person med ryggproblem så kände jag hur det gjorde ondare och ondare för varje person som klättarde upp på min rygg. Men så händer det! Jag får ett knä på exakt det stället jag har ont och på något sätt lossnar det i ryggen. Jag kommer inte riktigt ihåg vem som stod precis där men jag misstänker att Anna Alö har finger (knä) med i spelat.



Obs! Det är IBK på bilden. Inte IBF.

Reviderad karta

Det blev ju inte allt som jag hade trott. Vi skulle inte alls till Alingsås utan till Långared. Väsrt vad fel man kan ha. Gillar inte att ha fel. Gillar inte att känna mig oupplyst. Och som om inte det var nog. Nädå. Vi tog en tur till Fritsla också för att IBF och skulle få lira match. Men detta var inget jag kunnat veta innan. Men nu är i alla fall träningslägerkartan uppdaterat.



Har hört att man skall jobba i trianglar (trekanter) så på det viset var träningslägret mycket pedagogiskt.

We go for the potatoes

Idag bär det av. Till potatisstaden Alingsås för ett träningsläger. Jag gillar att träningslägra. Lira lite, snacka kommande säsong och glida runt i träningsoverall och badtofflor en hel helg.

Och som om inte det räckte? Nä då. Man blir berest på kuppen. Under mina år i Björkekärr/IBK Göteborg har jag fått uppleva metropoler som Ätran, Fritsla och Öxabäck. I det sammanhanget känns Alingsås väldigt stort. Man börja kunna sitt Västergötland nu. Okej då. Ätran ligger i Halland.



Fuck off and die


Såg den gamla gymnasiekärleken Dregen och hans polare i Backyard Babies på Götaplasten igår. Bra tyckte jag. Lite slött tyckte Martin.

Okänslig



Cyklade hem från Svingeln igår. (Ja, jag tyckte det var dags att börja träna lite igen). Alldeles mellan Stabbetorget och Trätorget  (ja, jag var nästan hemma alltså) så sved det till i ögat. Precis som om jag skulle fått in ett björkfrö i det. Men sedan gick det liksom över. Kollade för säkerhetsskull i ögat när jag kom hem och tog ur linserna. Hittade inget björkfrö. Men någon timme senare. Efter dusch, mat och slösurfing så dök det minsann upp ett björkfrö.

Hört att man bli okänslig i ögat av linser. Jag tror det stämmer. Första gånge jag upptäckte detta var när syrrans kulle färga håret på mig. Det var på den tiden jag hade ganska långt hårt. Typ ner till BH:n på ryggen. När jag var färgad och klar så kändes det som om jag hade något i ögat. Och mycket riktigt. Det hade jag. Ett fullängdshårstrå.

Jag mötte Lass(i)e

Eller jag åkte båt med honom. Snarare.





Ganska så stort.

 

Gotland i egobilder








Halva Sverige senare var semestern slut