Hej säker åktur!

För övrigt vill jag säga ett Hello saferides nya "More modern short stories from Hello Saferide" är riktigt bra.


Same, same, same...



Kanske dags att beställa gummistövlarna nu? Eller har de en PRAO på SMHI som lärt sig copy/paste?

Ge mig en spade

Det blev ett misslyckande. Ett pinsamt misslyckande. Förlust med 5-4 sade jag. Inget att gräva ner sig för sade far. Vi ledde med 4-1 sade jag. Då kan man gräva ner sig ett tag sa far.


Vad var det som hände då? Vet inte riktigt. Vi började nervöst men hade 1-0 efter första. I andar började det lossna lite och vi gick fram till 4-1. Men sen släppte vi in två riktiga skitmål alldeles i slutet av andra. I tredje var det återugen ett nervöst IBK på planen. Ett lag som var rädda för att förlora tror jag. Kändes lite så och det såg så ut. Steungssund ville därmot vinna och kvitterade i PP med två minuter kvar. Av bara farten gör de sedan 5-4. Surt sa räven. 21 matcher kvar.

Jag behöver en klipptid.

Dagen D

Idag smäller det i Sundhallen. Seriepremiär för damer div 2. Stenungsund borta. Är rätt taggad även om uppladdning inte kanske blev som jag tänkt mig. Alltid lätt att vara efterklok. Lita aldrig på kombinationen rödvin och bordshockey.

Skall i alla fall bli kul att komma igång på riktigt nu. Se vad man kan uträtta som back. Fadäsen i onsdags är glömd nu. Nu blickar vi framåt. Allt annat än tre poäng idag är ett misslyckande.



Face off!

Inga män heter Erika

Jag hade ett litet möte med en belgisk kollega igår. När mötet var slut så skulle han ta mina kontaktuppgifter så han skrev upp mitt namn. Först frågade om Green syftade på färgen grön. Förklarade att det var gren med två e, som en branch. Sedan sa han att Erika är en blomma. Va? sade jag. Fick ett mail idag med en bild:


 
Det visade sig att ljung hette Erica på flamländska. Mycket man inte vet. Så jag passade på att lära mig lite mer om mitt namn idag:

Namnsdag: 24 Januari

Antal kvinnor med namnet i Sverige: 34 150

Antal män med namnet i Sverige: 0

Populäritet idag: Minskar

Placering på namntoppen 2007: Inte i topp 100


Kvinnonamnet Erika eller Erica är den feminina formen av Erik som betyder "ensam härskare". Enligt en annan teori kommer namnet från latinets erice som betyder "ljung".Erikas väg mot namntoppen började på 1960-talet och nådde en kulmen 1993 då namnet låg på 26:e plats. Bland de yngre är Erica den vanligaste stavningen. Den 31 december 2005 fanns det totalt 34 150 personer i Sverige med namnet Erika eller Erica, varav 14 794 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 361 flickor namnet, varav 87 fick det som tilltalsnamn.

Han hade alltså rätt om ljungen och jag har redan peakat.


Ny rebus

Ikväll är det dags för:



En ledtråd är att det är ganska tråkigt. Kom igen och gissa lite nu!

Lösningen

Genrep var lösningen på rebusen. Genrepet gick dock inget vidare. Det gick uselt. 3-10. Tror jag spelade 1-7. Det var riktigt illa. Men det kanske var en bra väckarklocka inför söndagens seriepremiär. Nu kommer det att lysa revansch i mina ögon på söndag. Stenungsund skall få betala för iBF:s lektion igår.



Det är väl så talesättet lyder "dåligt genrep ger tre poäng i premiären" ?


En rebus

Idag är det dags för:

  +  

Jag känner pressen

När jag gick på gymnsiet var i tre tjejer i min klass. Det var jag, Maria och Ulrika som gick teknisk på Martin Koch i Hedemora. Det var vi och en massa pojkar som hade Göran Badlund som klassförståndare och hade teknologi med Giraff-bengan.

Nu är det så att den senaste veckan har jag fått reda på (via Facebook, vad annars?) att både Maria och Ulrika har gift sig. Lånar lite bilder från Facebook på dem.

  
Maria och Jani                   Jon och Ulrika


Nu är det ju liksom bara jag kvar. Börjar känna pressen. Frierier kan lämnas som kommentarer så fixar jag det praktiska.

Lite sång, ingen dans och mycket naket

Så kan man sammanfatta helgen i Oslo.


Kanske måste tillägga att det var mycket berg i Norge, inte alls som i Danmark. Vu lärde oss också att genvägar inte alltid är senvägar och att även fästningvakter måste luftas ibland.




Och givetvis spanade jag på Björn Dählies vinnarskidor.


Pappa är säkert nöjd

Pappa var en gång i tiden vänsterback i hockey. Därför tror jag han är lite fascinerad av backar. På den gamla goda LIBK-tiden var jag också back. Högerback. Gillar att ha klubban in i banan. Det är ju där det händer.



Seriesegrare Dalarna div 3, säsongen 1993/94


Senast jag var back var säsongen 1997/98. Därefter hade jag uppehåll i två år men sedan satte innebandysuget in och jag ringde Anders Olsson i BIK och frågade om han hade plats för mig. Visst sa han. Sedan frågade han vilken position jag brukade spela på. Center sa jag. En ren och skär lögn. Eftersom BIK på den tiden huserade i trean så tänkte jag att man fick ha lite mer boll som center, därav denna lögn. Och därmed var jag center. Har ju till och med råkat bli forward på senare år. Till pappas stora förtret. Han vill ju bara ha back-barn.

I våras när vi lirade Viking Line i Falun så marcherade far direkt fram till Berra och sa åt honom "att sätta ner Erika på backen", på bredaste långstamål. Tror inte Berra förstod vad han sa. Eller så gjorde han det. För nu är det nämligen så att jag har blivit back igen. Högerback. Eller defensiv back som det numera heter.

I´m back!

Norway

We are going to Oslo today. We gonna visit my sister and we stay for the weekend.

Kollade på statistiken för denna blogg och upptäckte att jag hade läsare både i USA och i Hamburg. Undrar vad de får ut av bloggen eftersom det mesta skrivs på svenska? Eller så är det några svenskättlingar som läser. Vill ju inte skrämma bort de få läsare jag har så jag får väl skriva lite på utrikiska då och då.

Oslo var det jag. För att hälsa på
Emma Green. Inte hon som har ett VM-brons i höjdhopp utan min lillasyster. Syrran har bott i Norge sedan juni förra året men jag har fortfarande inte varit därpå visit. Skamligt. Men nu är det då dags. Jag har aldrigt varit i Oslo innan trots att Norge varit lite av mitt favoritland genom tiderna. Norge och Canada. Vill ju inte att det skall vara helt olikt Sverige på något sätt. Värme och exotiska djur är inget för mig.

Det fick mig att få upp ögonen för Norge var nog deras skidframgångar på 90-talet. Eller framförallt Björn Dählie. Höll mer på honom än på svenskarna. Kanske inte var så konstigt eftersom hans storhetstid inföll efter Gunde men före Elofsson.



Skrev till och med en dikt om Björn Dählie. En dikt som publicerades i Expressen 1997 i samband med skid-VM i Trondheim. Och som belönades med en "Sport & sånt"-tröja , för er som kommer ihåg Expressens sportbilaga som utkom på söndagar.

VM-festen som kom av sig
 
Såg fram emot en härlig VM-vecka   
och då tar Dählie medalj på varje sträcka   
Denna Björn så stor och stark   
men ändå född på fiendemark   
Kämpar på med guld i blick   
blicken inga svenskar fick   
Ej lätt att vara svensk i dessa dar   
när Dählie är ute i spåren och far   
Ett guld kunde vi väl ändå få   
för Norge missade ju faktiskt två   
Men detta blev Norges stora VM-fest   
Det enda Dählie missade var en dalahäst   
För fest det blev trots att regnet föll,   
norrmännen var glada och flagga i hand de höll   
Aldrig får väl dessa människor nog   
vandrade ut i Granåsens stora skog   
hejande för hejandets skull   
när Norge tog sitt sjuttielfte gull...

Det bor en poet inom oss alla...

Nytt visitkort



Detta är en titel jag skulle kunna tänka mig. Dags att säga åt chefen (frugans man) att han skall betsälla nya visitkort till mig.

Snusk

Söndagen tillbringades på Maritiman. Ibland pratar man först och tänker sedan.





"Jag ville ju bara få upp den!"


Ett annat citat som kläcktes kom från en dam som vi hade lite sällskap med på museet. Efter besök i ubåten Nordkaparen gick vi in i jagaren Småland. Då säger hon:

"Är detta också en ubåt?"


Lika Ika

Sa alltid Emma när hon var liten. Så jag bjuder igen. Jag har köpt likadana strumpor som Emma.Kan ju lkosm inte rå för att vi har samma efternamn.


Ett av de smästa

Ett av de sämsta rim jag någonsonsin hört talas om finns i ett konferensrum här på jobbet:

Vill du ha frisk luft i hatten,
tryck då på den röda knappen
Röd lampa lyser en timma
och hindrar din svett att rinna


Pisamt.


Webshop



Idrottsrabatten någon? Lämna en kommentar så löser jag det praktiska.

Carl von Linné

Lyckades med bedriften att handla för exakt 100.00 SEK igår på Coop nära på Trätorget. Skall tilläggas att jag handlade både äpplen och tomater i lösvikt.

(g)re(e)nskav

Misstänker att jag kommer dö den stora skavsårsdöden innan dagen är slut. Nya skor betyder smärta. Varför skall mina fötter envisas med att ha storlek 37.5?


       Obs! Gammal bild. Tagen efter en inlinestur


Mina värsta skavsår ever skaffade jag mig under Fruntimmersrännet. För er som inte vet vad Fruntimmersrännet är för något så kan jag berätta för er att det är en löptävling på cirkus en mil, över ett berg, från Kloster till Stjärnsund. Där startar damerna en timme före herrarna för att herrarna skall "ränna efter fruntimmren". 2006 då jag var med vardet riktigt kvavt innan start. Tokvarmt att springa uppför, på ett kalhygge till råga på allt. Precis när jag kommit in i skogen brakade helvetet lös. Årets värsta oväder. Det regnade, åskade och haglade. Så pass mycket att Elle fick blåmärken av haglet. Så när jag skulle springa nedför sedan på en smal stig så var det som att springa i en bäck. Orutinerade som jag var hade jag inte löparstrumpor på mig utan innebandystrumpor, vilket ledde till att alldeles för mycketstrumpa samlades i hålfoten och orskade skavsår. I ena hålfoten uppmätte skavsåret sex centimeter och i den andra fem centimeter. De ruttnade sedan också. Tokäckligt! Som en liten notis kan tillgäggas att de släppte iväg herrarn tidigare detta år på grund av ovädret så jag blev omsprungen av Hoffman. Men skall man bli omsprungen av någon så skall man bli det av Hoffman.

Ett par andra hemska skavsår skaffade jag mig i Säter. I trean på gymnasiet hade jag köpt nya skor av skejtarmodell och skulle gå från centrum ut till Säters IP. Det gjorde ont. Men när jag väl gått in skorna blev de riktigt sköna.

Det är lite det jag hoppas på nu.

By the way

I matchen mot Huddinge fick jag kliva ut och lira lite vänsterforward, eller defensiv forward som det nu så vackert heter. Mötte en vänsterback som verkade lite bekant. Kunde det vara Linda Larsson från Borlänge? Jodå, mycket riktigt så stod det Larsson på hennes tröja. Dessutom ste hon in assist i matchen och då sa speakern att hon minsann hette Linda i förnamn.

Denna Linda hade jag ett antal bordtennisfighter med på sent 80-tal och tidigt 90-tal. Dock stod hon oftast som segarare. Och inte fick jag chans till ravnsch i helgen heller. Bittert.



Råkade googla lite på henne. Mest för att hitta en bild. Och då fick jag reda på att hon var materialare i damlandslaget i innebandy. Där ser man. För övrigt tror jag Linda skulle bli förvånad om hon fick nys om detta inlägget.

Sola i Karlstad

Att solen alltid skiner i Karlstad. Är en myt.



Det regnar i Karlstad. Det är fakta.

Innebandyn då? Nja. Tre raka förluster och respass i gruppspelet. Men vi var ganska bra med i två av matcherna. Första matchen var mot Lockerud, där torskade vi med 5-2. Hade dock 1-1 en bit in i sista. Tyvärr släpper vi in tre mål, tre byten i rad och sedan var det liksom kört. Tycker jag förtjänade minst ett ass denna match. Match nummer två spelades mot elitserielaget Huddinge hockey. Lite kul namn kan tyckas men det var innebandy de spelade. Och de spelade bra, de piskade upp oss med hela 10-2. Stundtals var det inte ens roligt p plan. Jag var ganska usel denna match. Jag skyller på att jag inte fick någon gröt till frukost. Sista matchen spelades mot Telge och vi hade fortfarande en teoretrisk chans att gå vidare. Här gör vi en bra match men förlorar med 4-2 efter de satt sista bollen i öppen kasse. Personligen så var det nog min bästa match. Kul att se att vi kunde ge division 1-lagen tuffa matcher och att vi stod upp bra. Sedan fick vi väl också se våra brister men vi har ju 19 dagar kvar till seriepremiären.

Håkan Loob lös också med sin frånvaro.


Bättre än ÖB

När man sysslar med lagidrott så gäller det ju att dra in lite pengar till föreningen då och då. På 90-talet så sålde man Bingo-lotter. På 2000-talet (säger man så?) inventerar man ÖB i Sisjön. Och inte för att verka gnällig men att inventera ÖB i Sisjön är nog bland det tråkigaste jag vet. Det är ineffektivt och skitigt. Sen finns det alltid några stjärnor som inte orkar räkna och chansar lite och blir påkomna av personal så personalen blir sura på oss och vi får räkna om varorna igen. Som sagt, jag gillar det inte.



Fast till nästa säsong så kanske vi inte behöver inventera ÖB i Sisjön. Jag, My, Mika, Malin och Suss har nämligen en ny idé på gång. Ännu är vi i planeringstadiet men vi kan säga så mycket att om detta blir verklighet så behöver varje spelare jobba 5 x 50 minuter. Per år.


Håkan Loob-safari

Idag är det dags att åka på lite Håkan loob-safari igen. Försökte ju mig på denna aktivitet i Slite i somras men det gick inget vidare. Tror faktiskt chansen är större i Karlstad.



Skall dock mycket till om man får se honom i Jofa-hjäm (a.k.a. Magnus Svensson-hjälm) och Flames-utstyrsel. Han ser väl mer ut såhär nuförtiden:


PP

I morgon far vi som sagt norrut, till Karlstad, för att lira lite cup. Tufft motstånd väntar. För att kanske kunna överraska motståndarna lite så tränade på Power point igår. Som Berra uttryckte det.



Känner mig väl förberedd. Är det något jag är bra på så är det just Power point. Har knåpat ihop alldeles för många slides denna vecka. Så Lockerud, Huddinge och Telge. Nu får ni se upp!

The nerd of the nerds



Det rännde precis en IT-kille hä rpå jobbet och letade efter några datorer som han skulle samla in. Sådana som tillhört personer som slutat på avdelningen. Så hittade han en dator som tillhörde en avslutade kollega men tydligen stämde inet serienumret på datorn med det han hade på sin lista. Han fick ringa en IT-kollea. Denna IT-kollega frågade (troligen) om datorn han hittat var igång. Den första IT-killen svarade då:

"Den andas inte.."

Kan det bli mer nördigt?

Kanske?



Vad sägs om dessa? Kanske det, kanske. Borde ta och prova dem någon dag. Mellan allt jobb och all innebandy.

Hole in one

Nu är goda råd dyra. Jag lider av rövsmärta igen. Pyramidbehandlingen gav ingen långvarig verkan. Tyvärr. Igår låste det sig i skinkan igen på träning. Och vi som skall till Karlstad och lira cup i helgen!

Har dock kommit på ett litet knep som gör det lite bättre. En golfboll. Jag lägger helt enkelt en golfboll på kontorsstolen och sedan sätter jag mig på den. Det avlastar lite och det gör inte lika ont. Nu inser ju även jag att detta inte heller är någon långvarig lösning på mitt problem. Tips någon?

Min Isa

Har en pizzeria, har din Isa det?


On da goat back

Gårdagen tilbringades på IKEA och på Getryggen.



          

Hittade en kontroll och blev lite orienteringssugen. Och Emma, det där med att vi gifte oss var bara en lögn.