Vi drar till fjällen..

Nä nu skämtar jag lite. Tycks ha fastnat i Markoolio-träsket. Vi drar inte alls till fjällen utan till Danmark. Sedan till Tyskland. Sedan till Danmark. Sen till Göteborg. Sedan till Långshyttan. Sedan till Solna. Sedan till Nynäshamn. sedan till Visby. Sedan till Hemse. Sedan till Visby. Sedan till Oskarsnamn. Och sedan till Göteborg. Var som händer därimellan har jag ingen aning om. Det är bra att inte planera så mycket.


Förlåt akuten

Jag cyklade till jobbet. Ja, hör och höpna! Efter nästan sex arbetsår cyklade jag till jobbet för första gången. Och det gick bra tycker jag. Kanske skall prova det fler gånger.

Att cykla till jobbet kanske inte är så stort som jag försöker göra det till. Vi talar om 8.5 kilometer med nedförslut. Till största delen i alla fall. Cykla hem från jobbet är nog värre.

Fast jag ver lite elak på min cykeltur. Jag kom ikapp en lite äldre herre i svarta jeans och illorange vindjacka vid Härlanda fängelse. Själv hade jag ju tights och träningströja i funktionsmaterial så jag kände mig tvingad att köra om. Sagt och gjort. Inga större problem. Kom ner till Redbergsplatsen och fick stanna för rött. Det struntade gubben i vindjacka i. Han skulle abolsut om mig. Jag fick grönt precis så han körde om mig så jag var i fatt lagom till nästa trafikljus. Där det också var rött. Gubben i vindjackan kände sig då lite stressad och körde ut mot rött. Då kom det bilar och han fick kasta sig bakåt igen. Sedan låg jag bakom honom hela vägen fram till Nya Ullevi. Tätt bakom honom. Och liksom hotade att köra om. Gubben i vindjackan blev ännu mer stressad och var tvungen att titta bak över axeln elva gånger i minuten. Jag klockade. Han hade mer koll på mig än övriga trafiken så han höll på att bli påkörd ytterligare en gång. Men vid Nya Ullevi svängde han ner på Skånegatan och jag fortsatte mot Allén. Gubben i vindjackan kunde dock inte sluta att kolla över axeln.

Så om ni på akuten fick in en äldre gubbe i svarta jenas och illorange vindjacka så var det mitt fel. Förlåt.

Handelsman Flink

Jag måste erkänna. Jag är kär. I Bohuslän. Efter en helg i Hunnebostrand med en liten avslutningsutflykt till Smögen är jag helt såld.

Helgen bjöd på sol,bad, mat, dryck, lekar, musik (dock ingen dragspel) och en utgång på KGB bar. Jag försökte dock leta reda på GRU bar men den stod icke att finna.

Vi hann även med en middag på Kaninen. Eller var det Kanyle eller kanske rent utav Kanelen? Vackert var det i alla fall.



Hade det inte varit för monsterspindeln i källaren och för att Bohuslän har Klor som landskapsgrundämne så hade jag flyttat dit med detsamma.


Boten Erika

Först kom Boten Anna. sen kom Båten Erika.


Mar(koolio)dröm

Har haft Markoolios "Rocka på" på hjärnan hela natten. Helt klart en mysko upplevelse. Ungefär som den gången jag hade Schytts "En spännande dag för Josefine" på hjärnan en hel träning. Opassande är nog ordet jag söker här.

Känn ingen sorg för mig IBK Göteborg

Så här i avskedsfilmstider måste man ju hänga med. Man vill ju inte vara sämre:


Vi tar en rebus

Det var ju ett tag sedan jag kom med en rebus men idag är det dags. Här skall jag spendera helgen:


Är detta min släkt?

Är detta min släkt? Är detta pappa, Kia, farfar och farmor (hon bakom ballongen). Jag och Emma misstänker att detta är Greenar i släktträdet. För att återknyta till ett klassiskt skämt.



Emma hittade bilden på
http://www.brukshistoriska.se/manadensbilder.htm. Där skall man maila in omman vet vilka som är med på bilden. Nu vill jag ju vara helt säker innan jag säger att det är min släkt. Man vill ju inte riskera att få någon annas släkt på halsen.