The pit stop

Jag bäddade ju en Cliffhanger lite snyggt igår i semesteinlägget. Begreppet Cliffhanger härstammar för övrigt från 1920-talet. Det handlade ju om det snabba däckbytet. Här är historien i sin helhet.

Den handlar om tur. Om en satans tur för att vara lite mer precis. Vi har haft väldigt slitna däck på Lill-Clittan, förlåt Svarta pärlan. Vi har harvat omkring i halva norra Europa på däck utan något mönster alla i princip. Min far påpekade att vi borde undvika vattenpölar och poliser.

Så kom vi då till Gotland och M:s bilintresserade svåger (som passande nog heter Roger) skulle ta en liten titt på Lill-Clittan och kommenterade genast våra slitna däck. Detta var i en onsdag. Roger sa att han kände en kille med billiga däck och sade åt oss att komma förbi på torsdagen innan vi skulle ut på golfen så kunde vi ringa däck-killen. Sagt och gjort. Däckkillen kunde fixa däck åt oss på en gång för endast 480 kronor på däck. Så vi åkte och lämnade in bilen innan golfen och hämtade ut den när vi golfat klart. Vi var nöjda med att det blev fixat så snabbt.


                                            Svåger Roger

Så morgonen efter, på fredagen, skjutsade jag kubblaget till kubb-VM och åkte sedan och bytte till vår bil och drog in till Visby. När jag körde in på parkeringen vid Östercentrum vinkade en polis in mig. Körkort och alkoholkontroll sade han. Inga problem tänkte jag. Visade körkortet och blåste och medan resultat kom så inspekterade han bilen.

Då fattade jag vilken röta jag hade. Polisen kollade däcken och skattemärket. Pustade ut ordentligt efter den kontrollen. Undrar om han hade sett ett par så nya däck innan, de hade suttit på mindre än tjugo timmat när jag blev stoppad.

Sicken flax. Hade det varit en dag innan hade jag åkt på saftiga böter. Men nu kunde jag istället visa upp nya fina däck. För övrigt mitt livs första poliskontroll.

A brazilian

Fotball name:



Ta reda på ditt brasilianska fotbollsnamn
här. Provade sedan lite polares namn.  Elle blev snarlikt. Ellildo. Försökte sedan skriva in lite random namn som började på D. Lyckdes inte riktigt uppnå det jag ville åstadkomma.

Lata latmasken

Kan vara så att vissa tycker att jag skrivit lite väl klent i denna blogg på sistone. Och jag är rätt benägen att hålla med. Jag har helt enkelt varit lat. Som Lata Latmasken. Ni vet han som lekte med musarna.

Men lite har ju ändå hänt i mitt liv. Tänkte nu bjuda på en resumé av min sommar och min semester. Semestern inleddes med en liten nätt biltur till Köpenhamn, Burg, Flensburg och Skagen. En riktigt trevlig utflykt där dagarna spenderades i bilen och nätterna i tält.


Däremellan hann vi med att turista och bada en del. Dessutom hann Martin med att fylla år i Flensburg.



Detta firade han genom att filma en krabba.



När vi kom till Skagen var det min (o)tur att fylla år. Jag fyllde jämt jämt. Som man skulle sagt i Kil. Detta firades också. Ett riktigt firande tillsammans med Nanna och Kristoffer ombord på deras segelbåt Tivoli.



Ett litet mer classy firande än det för två år sedan då jag var tvungen att ta med en bit tårta i en glasskartong till körskolan för att få till något firande över huvudet taget. Sista dagen på den resan spenderades i Frederikshavn. Det var en blöt dag. Det regnade alltså. Från klockan åtta på morgonen till 22.45 då det var dags att borda Stena Danica.



29 timmar efter den resan var det dags för nästa resan. GPS:en programmerades på Långsbyvägen 11A. Vi sträckkörde (med undantag för TRE toalettstopp) ända till Lappens i Hedemora. Man vill ju gärna visa upp det bästa från sin hembygd för sin pojkvän. Under veckan i Dalarna hann vi även med att besöka Falu gruva, Silfhytteå (som Martin fortfarande inte kan uttala), shoppa i Kupolen, åka vattenskidor samt tvätta en kanot. Dessutom erhölls de flesta bett man kan få. Vad sägs om ett bromsbett inne i handen?



Oj. Höll ju nästran på att glömma att vi hade kalas i Långshyttan. Vi passade på att fira diverse födelsedagar. Bland annat Martins, min och mors. Jag erhöll ett stycke symaskin. En alldeles förträfflig 30-års present som inkasserar drivvis med vuxenpoäng.



Nästa anhalt på roadtrippen var Sara och Magnus i Stockholm. Sara var nog den piggaste dam i sjunde månaden jag träffat. Hon vallade runt oss på IKEA-utställning och Skansen. Jag blev tröttare än Sara.



På Skansen repades det inför ”Allsång på Skansen” och vi hörde After Darks ”Kom ut” cirka nio gånger.



Sen tröttande vi lite och ägnade oss åt att kolla på björnar istället.



Sista anhalten på resan var Gotland. Vi kom till Hemse klockan halv fyra på morgonen eftersom vi fått vår biljett ombokad till följd av krocken i Nynäshamn några dagar innan. Andra nattfärjan på en dryg vecka. På Gotland besöktes det fyrar,



spelades golf



och kubb-VM.



Själv fick jag ingen plats i VM-laget utan blev utnämnd till reserv och chaufför. Inte illa för en rookie! Annars så hann vi med ett däck byte som gick nästan lika snabbt som ett däckbyte i Formula 1. Mer om det senare tror jag för det är en riktigt bar historia. Sann är den dessutom. Sedan bar det av hemåt. Fyra timmar försenade. Givetvis. Vi hade lite oflyt i Destination Gotland denna sommar.

Väl hemma han jag ett besök hos Maria och Tindra i Åsa och sedan hann vi med en skaldjurkryssning i södra skärgården innan det var dags att gå tillbaka till jobbet igen.

Men tro nu inte att det var slut på resandet för det. Å nej! Förra helgen var det dags för en ny resa. Denna gången var Långared utanför Alingsås resmål. Träningsläger med utvecklingslaget stod på schemat. Första riktiga sammankonsten med mitt nya lag. Det var ett kul och givande läger. Tror vi har en bra farmtid tillsammans då alla tjejer är duktiga och motiverade. Sånt gillar vi. Vi tränade en massa, åt nästan ännu mer, lekte lekar och spelade en träningsmatch.

Under lekarna skulle man komma på svenska städer utifrån omskrivningar av typen ”insektshona = Malmö”. En fråga var ”Våt omfamning”. Ett av lagen svarade Fittja. Ganska kreativt men ändå inte helt rätt. Rätt svar var givetvis Kramfors.

Träningsmatchen då? Jodå. Den spelades mot division 2-laget (mitt gamla lag) på söndagsmorgonen. Med en hel del trötta och stela spelare. Men jag tyckte mig se en hel del potential i laget så det här skall nog bli bra. 2-2 slutade fighten. Det var nog det hela. Nu kan ni inte anklaga mig för att vara lat längre!

Kräftskiva

Eller om det var smörgåstårteskiva. I alla fall så hade Christer bjudit in till kalas på logen i Öreslösa. En mycket trevlig tillställning. Givetvis startade vi med traditionell femkamp. Och den var verkligen traditionell i det avseendet att vi hade sett de  flesta grenar förut. Lite nyheter fick vi dock se. Bland annat herrlaget som vågade sig på den något otippade V-stilen i skidrejeset.



Martin hade turen att få tävla i damlget. Och trots att han var ensam herre bland fyra damer ställade han sig inte i mitten under backrejset. Lite osmart kan tyckas.



Jag tillhörde mixed laget. Det så kallade vinnarlaget. Vi dominerade totlat och vann fyra delsegrar och fyra snapsglas.

Sedan började själv skivan. Den inleddes traditionsenligt med "En sockerbagare". En annan, något oväntad, snapsvisa var "En snabbköpskassörska". Vi hade även några kreativa herrar som författade en egen hyllningssång till Örslösas C-lag i bordtennis.



Förutom sång, skaldjur och smörgåstårta var ballongerna en av huvudingridienserna under kvällen. Tror vi nästan lyckades göra slut på hundrapacket.


Vi tar en rebus på det


Filmtajm

Calle går i väntans tider. På en mini-Calle eller mini-Kalla. Ändå har han tid att leverera ett filmtips. Genesarets sjö. Eller Hönsan som vi brukar kalla den.



Om man skall vara lite petig är det väl egentligen Lisa som går i väntans tider.

Nya eller gamla?

Lyssnar på Sommar i P1. MP3-versionen. Snabbversionen. Den med kort musik. Då hinner jag komma ikapp.

Lyssnade precis på Kristian Luuk. Han berättade om när han hade Madonna som gäst i "Sen kväll med Luuk". Kristian skulle prestentera sig.

Kristian: Hello, I´m Kristian
Madonna: Hello, I´m jewish

Humor

På tal om Madonna heter Ullevi numera Madonna-Ullevi. Så tjejerna vet vilket Ullevi vi skall runda.