Ond, bråd, död

Tjuvtränade igår. Träningen inleddes med "Monza-banan". Jag hörde fel och tyckte tränaren sa "monster-banan". Nu spelade det ju ingen större roll för det var nästan en monsterbana. Fast å andra sidan körde ju Senna ihjäl sig just på Monza så jag undrar gentligen vad som är värst. Monster eller Monza?

Lunch(o)vanor

Sista dagen i Tyskland. Trots att jag nu varit här nere sedan mitten av november med lite uppehåll över jul och så, så slutar jag aldrig att förvånas över den tyska lunchkulturen.

Idag serverades Dampfnudeln till lunch. Dampfnudeln är en slags syltfylld, söt degklump med vaniljsocker på och med vaniljsås till. Bara det kanske många tycker är märkligt. Men det slutar inte riktigt där. Nä. En kollega tog denna rätt som huvudrätt och sedan asvlutade han med en chokladpudding till efterrätt. Jag menar, man måste ju ha sin efterrätt! Tandläkare eller dietist borde vara två yrken att satsa på i Tyskland.

Indiskan på adelningen åt pasta med ris. Polskan en pytteskål med ärter och morötter. Och en Fanta. Vad Vecko åt vet jag inte men vad han än åt sa tog han med största sannolikhet en extra pommes till. Den vegetariska rätten bestod av pasta med ketchup idag.

Jag vill hem!

Party

Firade våffeldagen igår gonom att äta kebab.

Då var det dags igen

För strejk. Gick till min hållplats som vanligt i morses. Förvånades av att det var så lugnt inne på torget. Det brukar ju vara full fart där i vanliga fall. Just min hållplats har ingen sådan där tavla som talar om när spårisen skall komma. Fick gå till hållplatsen mitt emot för jag tyckte mig se en rullande text på håll. Mycket riktigt. Strejk. Igen. Det stod dessutom att denna strejk skulle vara till söndagkväll.

Blev till att traska tillbaka till hotellet och ta en taxi till jobbet. Frågade taxichaffisen om det var vanligt med strejk. Jodå, svarade han. Han påstod att det skulle evetuellt bli strejk i flera veckor framöver. Vet inte om det ligger någon sanning i detta eller om det var ett försäljningstrix.

Och som om detta inte var nog denna fredagsmorgon så hade både Eller och Berra skickat lite smått chockernade mail upptäckte jag nr jag kom till jbbet. Tre extraordinära händelser. Och alla innan klockan sju på morgonen.

Sverigetema

Idag försökte jag mig på en promenad mellan skurarna. Ja, jag vet att att hela Sverieg har haft vårväder idag. Men vi fick vår del av vårkakan igar. Idag var det då åter regn. Som jag trotsade. Och det var det värt! Jag hittade nämligen Augsburgs svenskkvarter. Vad sägs om detta?







Det är sånt som gör det.

Jaug haur lejopaurden pau mig!



Bseökte ett tyskt loppis igar. Blev lite sugen pa detta fodral. Fast jag undrar vad Gun har pa sig numera?

Hjälp efterlyses!

Kan någon vänlig själ som läser denna bloggen vara så vänligt att messa mig ikväll och tala om hur det gick för IBF i kvalet? Jag har ju inget internet på mitt hotell och jag misstänker att jag inte kommer att uppsöka ett internetcafé vid 22-tiden ikväll. Lik förbannat är jag väldigt nyfiken på resultatet.

Nummer: 0702-309927

Tackar å det ödmjukaste på förhand!

Kan nån hämta min freestyle?

Idag har jag skickat ett fax. Inte helt utan problem. Fick en massa konstiga meddelanden på tyska. Kände mig lite dum och gick till sekreteraren. Hon fick iväg faxet. På sjätte försöket. Fax känns väldigt omodernt. Typ som Minicall. Senast jag skickade ett fax var när jag var ordförande i Skolidrottsföreningen på Martin Koch-gymnasiet och faxade in laguppställningar inför skol-SM i innebandy. Tror det kan ha varit 1997.

Färgfest

Dags för party här i Tyskland igen. Idag firar vi Holi. En indisk högtid. Alla indier på KUKA bjöd på frukost. Det vill säga bakelser. Och sen fick vi alla en röd pick i pannan. Det är ingen hejd på festligheterna här nere i Tyskland.

Indierna berättade ett Holi är en färg-fest. Detta sade mig inte sa mycket så jag wikade Holi:

„Holi (även Phalgunotsava eller "färgernas fest") är en hinduisk vårfest, och infinner sig i allmänhet under 2 dagar i mars månad. Den första dagen i holi firas med en vårbrasa, som symboliserar brännandet av Holika. Den andra dagen i holi benämns Rangapanchami, och högtidlighålls genom att människorna går omkring och skvätter färg på alla de möter. En särskild dryck, kallad bhang, spetsad med marijuana dricks, och gäster bjuds hem för privata fester och privat firande av holi.“

Så i morgon gäller det att ta på sig oömma kläder och sedan passa sig för ospecifierade drycker.

Det började med aprilväder

Och slutade med en kaffedejt. Men jag är lite tveksam. Eller väldigt tveksam. Jag kom hit till Augsburg vid lunch i måndags och checkade in på hotellet. Gick sedan och tog en macka på Subway innan jag köpte ett åkkort och satte mig på Spånkan ut till KUKA. Då började damen mitt emot prata med mig. På tyska. Jag uppfattade ordet aprilväder. Sade att jag var inte så bra på tyska. Då började hon försöka prata engelska. Helt plötsligt frågade hon om jag vill dricka kaffe med henne. Jag blev paff så jag svarade ja. Hon berättade om sig själv och sedan började hon började om sin son. Han var 14 år och struntade i skolan. Han var väldigt bra på organsiation men dålig i skolan och på att hjälpa till hemma. Jag vet inte. Det blir nog inget kaffe för min del.

Brainstorm

Vi hade besök i helgen av gotlandsskåningen Micke. På fredagen kom även Mange förbi och vi åt middag och spelade spel. Det spelades Baimstorm. Micke och Mange fick kategorin “bröllop” och började brainstorma.

Micke: Vad heter en sådan som leder fram bruden till altaret?
Mange: Framledare?

Hela havet stormar

Så var jag då tillbaka i Augsburg igen. Jag har varit ifrån kontoret en vecka och man tycker att det inte borde ha hänt så mycket under den tiden. Så fel man kan ha. Jag misstänker att de lekt hela havet stormar under förra veckan för många hade blytt plats och min plats var givetvis upptagen. Av den illaluktande indiern. Men nu fick jag tillbaka min plats.

Mer tysk shopping

Säg bara till om ni vill att jag importerar lite tyska saker,. Vad sägs om jeansbyxeljuset?


Utveckling

Först kom Foppatoffeln. Sedan kom den fodrade Foppatoffeln. Den senaste i raden Foppaskor är den fodrade Foppastöveln!


Inte bara strejk

Nu var det ju så att busschaffisarna och spårvagnscahffisarna inte bara strejkade. Nä. De skulle minsann demostrera också. Och precis utanför mitt hotell. Det blev lite stressigt men jag hann med mig transfer till flyget. Så nu är jag hemma i Göteborg och har med nöd och näppe överlevt en flytt.