En riktig 08:a

Säsongstart igår. Coopers test. Fast omvänt. Vi sprang 3000 m på tid istället för så långt som möjligt på 12 minuter. Jag sprang på 13.08. Alla mina tider slutar på 08 nu för tiden. Nästa gång på Liseberg skall jag spela på 08 och hoppas på att jag kammar hem storkovan. Tre kilo chips är aldrig fel!

En liten snabb omräkning ger att jag kommit 2740 m meter på 12 minuter om jag hade hållit samma hastighet. MVG enligt Wikipedia!

image113

Lika som bär

Elle, nu förstår jag varför du valde franska!

image111
Sebastien Tellier


image112
Elle Green

Kamoflage-taktiken

När jag var liten hade målvakterna färggranna kläder. Så man liksom skulle luras att kolla på målvakten när man skulle skjuta. Och där man tittar, där hamnar bollen alltsom oftast. Så när man var liten fick man helt enkelt lära sig att kolla på nätet och inte på målvakten.

Värst av allt var när jag skulle upp till Mora med IBF Hedemora och lira Starlet cup 1997. Jag skulle agera sista utpost iförd en knallgrön och lila tröja. Och inte nog med det. PÅ magen såg det ut som någon lagt en riktig pizza. Kan myvket väl vara det fulaste jag någonsin haft på mig.

Men sen finns det ju en herre som har anammat en helt annan teori när det gäller målvaktskläder. Jag pratar ju förstås om Edwin van der Sar. Denne gänglige man står oftast i mål helt i grönt. Sitter man lite långt från TV:n så ser man ju honom inte. Är det kanske lite så han tänker? Det kommer en forward i full fart mål mål, han kollar upp innan han skjuter och ser ingen målvakt. Lugnt, tänker forwarden och lägger en lös bredsida mitt i mål. Men hoppsan! Där stod ju herr van der Sar!

image110

Jag som verkligen trott på taktiken med färggranna kläder börjar tvivla. En man som vunnit två av de största titlarna på mindre än två veckor kan ju inte ha fel.

Chicken-race

image109

Inte var dag man får chansen att springa om en kyckling på löprundan!

Förnedring

Jag har varit ute och stavgått. Denna skamfyllda motionsform. Jag känner mig genast minst femton år äldre när jag plockar fram promenadpinnarna. Men farbror doktorn har sagt att det är bra för min axel att stavgå så jag får helt enklet sålla mig till tanterna kring Härlanda tjärn. Mötte en 86:a i vårt herrlag. Han hånlog och mobbade mig.

Jag vill så gärna tro att jag ser lika fräck ut som Per Olofsson gjorde där på myrarna i mitten på 90-talet. Nästa gång är det tights, underställströja, skidhanskar och keps som gäller!

image108

Vad var det jag sa?

image107

Tar man med sig
vinnarindianen så går det vägen. Och säg, är han inte lite lik en indan, Ilja Kovalchuk?

1.53.08

image105

Då så var man i mål. Eller jag har ju vart i mål sedan kvart-i-sex-tiden igår. Måste ändå säga att det gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Dock fick jag pisk av mina två team-mates, som är födda 1990, med tre och en halv minut. Lite surt men all heder åt dem. Kanske bara inse att man börjar bli gammal?

Idag känner jag mig i varje fall gammal. Om nån har några fräscha knän, ljumskar eller magar så är de välkomma att donera dessa till mig. Skicka ett mail så löser vi det praktiska!

image106

För övrigt har jag aldrig i hela mitt liv varit så nära att svimma som ja var i går på vagnen hem. Men någon gång skall ju ändå vara den första. Det tog ju ca 23 år innan jag blödde näsblod för första gången menar jag.

Run Ricki run!

image102  image104

Snart är det dags. 15.45 börjar min resa runt Göteborg. Ett meddelande till alla groupies, # 51449 är det som gäller om ni vill följa er idol.

Dock skedde en liten miss i tvättplaneringen. Fick tvätta upp tävlingskläderna för hand i en periodpaus igår.

Always bring your mohikan

image101

De ryska fansen visste något som inte de tjeckiska fansen visste. Hur man packar när man skall på VM. Tjeckerna hade ju som bekant med sig en
egen pokal. Fel fel fel! Ryssarna hade betydligt bättre koll och tog med sig en rysk indian. Och vips var de i final.

Nu kan det ju tyckas lite vågat att ta med sig en indian till just nordamerika men en indian kan aldrig vara fel. Dock gav det uttrycket "man tar aldrig med bananerna till Hawaii" en helt ny dimension.

(För er som är lite oinsatta så föreställer bilden ovan mohikandansen, det bästa av alla partytrick)

En paradox?

image100

Städat städskåpet.

Tjeckien gjorde en IBK Göteborg

image99
Jag kunde ha talat om det innan. Att ta med egenpokal på turnering är sällan bra. Det känns ju liksom som man gett upp på förhand. Typ "vi tog med egen pokal för vi kommer ju inte vinna något ändå".

Vi gjorde misstaget när vi åkte till Falun. Vi hade med oss egen pokal. Och inte nog med det. Vi placerade den i framrutan på bussen också. Och vad åstadkom vi? Jo, en kvartsfinalplats som bäst.

Men inte lärde sig tjeckerna något av det. Nädå. De tjeckiska fansen viftade stolt med sin medhavda pokal på läktaren. Och sen såg vi hur det gick också. Ut i kvartsfianlen.

Hon åkte till Irland i maj...

... och jag tog hand om hennes två hundar..

Jag har torskat igen. På Ulf Lundell denna gången.


Vart tog den gula klänningen vägen?

Det ryktades redan vid årskiftet. Att den gula klänningen skulle bli inne i år. Gula klänningar skulle vara så 2008. Men vad har hänt? Inte en enda gul klänning har skymtats i år. Tänkte att jag måste nog vänta till värmen kommer. Nu har det varit sommarvärme i en vecka men fortfarande ingen gul klänningen.


Jag som trodde jag var så rätt ute där vid nyår var tydligen helt fel ute. Vi skulle tävla i konståkning och syrran sa "Ta på dig något gult, det gör sig bra på film". Hon kunde lika gärna sagt "Ta på dig något gult, det syns bra över hela sjön". Med tanke på antalet åskadare vi lockade.



En dag fylld av premiärer

En dag som bestått av en kvadruppel av sommarpremiärer. Bikinipremiär, badpremiär, grillpremiär och rosépremiär. Fast räknas badpremiären om man badade i Härlanda tjärn? Och förresten tror jag att jag och Sjö delade på en flaska rosé redan i februari. I brist på annat på en förfest. Så egentligen var denna dag inte mycket att hurra för.

image98


Skaffat mig en ny pen-mate

Jag har blivit med brevvän. Och inte vem som helst, utan Tomas Ros. Aftonbladets hockey-skribent. Rätt stort om ni frågar mig. Hur kommer det sig undrar ni säkert? Jag vill inte avslöja några detaljer men jag kan säga att ishallen i Björbo var inblandad. Han är dock lite besviken på mig att jag inte var leksing men har har i alla fall lovat att maila hockey-skavller direkt från Quebec. Mäktigt.

Syrran har mailat lite med Lasse Lindh. Men jag tycker nog att Tomas Ros är lite tuffare.

image95  versus  image96

Loppis-fynd

Under min tripp till Dalarna hann jag med en tur till Långshyttan. Under min tripp till Långshyttan hann jag med en tur på Loppis. Hann med både ICA-loppis och höns-loppis (även känt som lort-loppis). Gjorde några fynd:

image90  image91   

image92  image93

image94

Måste påstå att alla fynden gjorde succé. Väska 1 är en fulsnygg sak som jag kommer använda i sommar. Väska 2 bjöd Malin 150 spänn för men hon fick inte köpa den. VHS-filmer gjorde sig bra i bussen på vägen hem. Loppis-Långsta får se upp i sommar, jag tror det kommer invaderas av innebandybrudar.

Hur man gör en ubåtsfilm

Tag:

Ett dödsfall
En brand
En läcka
En scen där besättningen tappar kontroller över ubåten, alla system slås ut och båten sjunker okontrollerat till under maxdjupet, då lyckas helt plötsligt någon laga allt och båten funkar som smort igen

image89

Vi bor på landet...

Jag skulle vara snäll och arra taxi till mina team mates i lördags när vi skulle ut på stan och göra Falun osäkert. Jag ringde taxin:

Jag: Hejsan, jag heter Erika och jag skulle vilja ha fyra bilar till Lugnetskolan
Taxisnubben: Fyra??? Vi har bara en!
Jag: Har ni bara en bil???
Taxisnubben: Ja
Jag: Då får jag nog ringa ett annat bolag...

Man kanske har anpassat sig till storstadslivet trots allt.

Jag å Uffe

image88

Så var jag hemma från Dalarna igen. Det gick inget vidare. Det roligaste som hände på det sportsliga planet var att jag blev erbjuden en landslagsplats. I det amerikanska landslaget. Jag som aldrig varit i USA. Jag kan ju knappt ens engelska.

Vi lirade match mot Rättvik och ledde väl med ett par bollar i slutet av första perioden när det kom ner en man från läktaren och började prata med mig. Han frågade om jag var amerikanska. Nej sa jag. Varifrån har du fått efternamnet frågade han då. Från honom sa jag och pekade på min far och fortsatte lira. Pratade sedan med far och den amerikanska killen hade frågat om jag åtminstonde inte hade dubbla medborgarskap för han ville ha med mig i landslaget.

Dubbla medborgarskap skall man passa sig för. Se bara på hur det gick för Uffe Samuelsson.

Koko-koko

När jag steg upp för en timme sedan fick jag en flash back från min barndoms Kristi himmelsfärd. Varje Kristi himmelsfärd skulle man nämlingen upp på Älgsjöberget för att avnjuta en gökotta. Tror aldrig att vi hörde någon gök. Men vi satt där troget varje år med öronen på skaft och med kikare. Det var en trevlig tradition. Aktiviteter som innehåller korvgrillning brukar vara trevliga.

image87

När jag steg upp hörde jag folk i trapphuset och tänkte genast att det var några som skulle på gökotta. Men icke. Det var min granne som kom hem från Valborgskalaset. Hon hade nog inte heller hört någon gök.

Dalarna i möre

För övrigt är det dags att fara till Dalarna i möre för att spela hem Viking Line Cup. Tävlingen är klar och priserna fixade. Återkommer med resultatet senare.


Undrar om det är en bra deal?

Var på middag hemma hos Henke ikväll. Joanna och Mangan var i säljartagen. Som värsta hästhandlarna. Vad sägs om detta erbjudande:

En röd Volvo 740, årmodell 1990
En bäddmadrass för en 160-säng
En bänkdiskmaskin
Farmors gamla cykel
Ett golfset
Ett badrumsskåp
Ett CD-ställ
En bror

image86

För endast 15000! Borde jag slå till? Eller borde jag avvakta? De kanske hittar på fler grejer att baka in i erbjudadet.