Som en bättre version av Tommy salo

Åkte ner till Svingeln för att träna tjejorna. Eller rättare sagt se på när någon annan tränade tjejorna. Jag är ju bara utomhusansvarig. Och för er som inte är från Göteborg så är Svingeln en inomhushall. Fast den ser ut som ett vanligt hyreshus.

I alla fall så visade sig att det fattades minst en målvakt. Och eftersom min roll var att se på när någon tränade tjejorna så tyckte denna någon att jag lika gärna kunde stå i mål. Sagt och gjort. Jag fick på mig utrustningen i storlek small ungefär. Benskydden hade passat någon som ännu inte kommit in i pubeterten än. Mina vader kom in i pubertetn någon gång på förra seklet.

Jag fick kramp redan under första övningen som var någon jobbig sidlesövning. Övning nummer två var någonslag åtta-mot-noll-övning. Den tackar vi också för. Och så en trasig rygg på det. Det var med nöd och näppe jag tog mig hem. Men vi vann i alla fall tvåmålet!

Misstänker att träningsvärken kommer som ett brev på posten.

Nu skall jag njuta av en tallrik fil med hallon, blåbär och solroskärnor. Solroskärnor som passar till allt för tillfället. Ungefär som grillad majs.

Riktad reklam

Det här med riktid reklam är ju lite festligt. Vanligtvis brukar jag ha reklam på min blogg för lättklädda damer och andra suspekta sidor. Jag brukar ta det som ett tecken på att jag skriver för mycket om sport. Och visst händer det att denna blogg innehåller ett och annat sportinlägg. Det erkänner.

Men i torsdags började det dyka upp en ny typ av riktad reklam i min blogg. Det var meningar så som "Gud älskar dig, En bön som kan förändra ditt liv" och "Sjung gospel i Göteborg". Gud är helt plötsligt med mig. Och det för en ynka dikt om Långshyttans kyrka. Idag möttes jag av dessa annonser:



Helgens insikt

Stek inte bacon i bikini.

Jag lovar er. Det var såhär förklädet uppfanns. Av en kvinna som stod och stekte bacon i bikini. Eller eventuellt av en man som stod och stekte bacon i Speedos. För att vara lite PK.

Kyrko-battle (updated)

Tänkte bjuda på ett litet religöst battle som har och min syster (min största lillasyster, känd som Emma Green) har för tillfället:

Emma:
Gud giv mig styrka. PS jag har varit i Långshyttans kyrka.

Ricki:
Snälla gud det kan hon väl ändå få, hon spanade ju in två män i trikå!

Emma:
Ja okej då det erkänner jag i ärlighetens rus,
det var två rullskidsbröder som lockade mig till Guds hus.
Men jag sjunger en psalm och jag bedjer en bön,
om jag får gå före i tillfriskningskön.

Ricki:
När vi ändå är inne på sanningar kan jag forsätta
Att om Emmas religösa sida berätta
Att när de andra barnen skulle sig konfirmera
Ja då valde Emma att – orintentera!
Fast du är ju döpt i en hage avsedd för får
Och har varit i kyrkan troget varje vår
För att sjunga med stämman ren och sann
En sång som är skriven av Kyrk-Evas man
Har du fler sanningar att avslöja i denna bikt
Kan du snällt fortsätta denna dikt!

Emma:
Min storasyster och riksskald Erika,
det var fasligt vad du började predika
Den som älskade religion i skolan var jag,
Jacobs 12 söner kan jag än idag
Och budorden följer jag blint och strängt,
(Nåja, nio av tio efter att ha tänkt)
Att stjäla är faktiskt nånting jag gjort,
Men jag tar från de rika och sällan nått stort

Ricki:
Aj aj, nu blev det här svårt
Du skriver bra så jag får tänka så hårt
För att få i hop några finurliga rader
Om Långshyttans kyrka och religösa bravader
Trosbekännelsen är något jag kanske borde få in
När Emma åkte troslös i Romme Alpin
Kan dock känna att vi tappat spåret
Att vi gått vilse ut i blåbärssnåret
Jag undrar istället om du någon tur med bönen haft
Har Gud givit dig styrka, har Gud givit dig kraft?

Emma:
Nog blev jag bönhörd, tror Gud var online
Jag är lite snorig men annars helt fine
Till morgondagens lopp jag på startlinjen stå
Tack syster, tack Gud! Jag är lycklig som få

Historiska fynd

Jag städar på kontoret. Jag rensar pärmar. Kan ju vara lite svårt att veta vad man skall spara och vad man skall slänga. Vissa papper kanske borde vara kvar rent kontraktsmässigt. Men ibland är det lätt att veta att man skall slänga. Om det till exempel är papper från 1990. Angående ett jobb på Volvo 850. Känns som om den har utgått ur sortimentet.



1990 var annars året min bror föddes. Ni vet han som tog studenten nyss. 1990 gick jag för övrigt i fyran och lirade "Bästa fyran" och blev sverigefemma. Detta var Långsbro skolas framgångsrika lag:



Dags att öppna nästa pärm.

Ett riktigt styrkepass

Jag har träningsvärk idag. Ändå tränade jag inte på träningen igår. Jag bar väskor. I säkert 500 meter. Men det var många väskor. Och tunga väskor. Så idag har jag träningsvärk i armarna efter detta styrkepass. Varför har ni med er hela hushållet upp till Skatås, gubbar?

Ttt... pomat

Författade precis ett mycket seriöst mail som innehöll ordet "plattången". Nu tyckte inte mina stavningskorrigerare att det hette plattång. Utan plaTTTången. Hmm, kan man lite på den i fortsättningen?


Avancemang

Min tränarkarriär har börjat bra. Vi har redan avancerat en division. Utan att ha spelat en endaste match.


På tal om Eniros sjökort

Läser GP. Läser om Volvo Ocean Race. Läser om grundstötningen utanför Marstrand:



Förmodligen inte...

Nu skall det streamas



Och då pratar vi inte Spotify.

Vi tar en till!


En till fotbollspelare

Denna rebus tillägnar jag Gabby, bara för att hon var så duktig. Denna kan vara lite svårare:


En rebus

This one is for you, Ellepelleplutt. En fotbollspelare:



Ledtråd: Moderklubben är Lunds BK.

Fy fan vad han är bra!

Nu var det ju inte bara Brukets dag i helgen. När. Det var ju brors student också. Man kan ju säga att det var ju därför vi åkte till Långshyttan. Och det var en stilig bror i kostym och endast ett hål i bältet som tog studenten.




Vi firade med två olika sorters potatissallader och far höll tal. Man kan säga att han chockade oss. Framför allt mina två systrar som höll på att svimma.


Sedan gjorde vi något vi aldrig tidigare gjort i vår familj. Vi tog en familjebild! Det tog nästan 17 år innan vi lyckades samla alla på ett och samma foto. Här är resultatet:




Annars präglades helgen mest av klassträffsångest. Både mor och Emma skulle iväg på återträffar på Brukets dag. Mor gick iväg klockan 14 och kom hem klockan 17, vilken festprisse hon är! Emma gick 15 och höll ut ända till klockan 01 dagen efter. Det firade hon med att låsa ute fyra andra familjemedlemmar.


Mitt livs bästa dag

Som alla vet inträffar livets bästa dag på Brukets dag. Tyvärr kändes det som om årets Brukets dag regnade bort. Som tur är har jag ganska många Brukets dagar att välja på i mitt liv. Värre är det för Martin och Linus som upplevde sina livs första Brukets dagar.

Tyvärr fick jag inte svar på mina frågor angående Brukets dag. Vi missade våfflorna, gymnastikuppvisningen och hotellparken. Vi frös för mycket. Men till Lambo fick jag på mig både vantar och mössa. En nyhet i Landbohagen var att det börjat med ölförsäljning. Det var Per-Olof som sålde ölen. Annars var toaletten sig lik. Nästan lite nostalgiskt att gå på den toaletten. Min gamla fotbollstoalett. Som jag även städat en massa gånger.

Men ändå. Måste nog utse Brukets dag 1991 till en av mina bättre dagar i mitt liv. Se så glad jag var då:


Köttbullar?

Lagade mat igår. Kokt potatis med fiskpinnar och stuvad spenat. Var ju lite lat så jag köte färdigstuvad spenat. På förpackningen stod det "passar bra till köttbullar och fiskpinnar". Vem äter egentligen stuvad spenat till köttbullar?


Da roadtrip

Idag bär det av! "The black pearl" skall rastas. I eftermiddag packar vi Clion med kavajer, klänningar, presneter, öl och en halv uppstättning av hushållsredskap och betger oss av till Långhyttan. På vägen, närmare bestämt i Örebro,  skall packningen kompletteras med ett styck tillfrisknat lillasyster med tillhörande resväska i liten modell.

Jag har nu bott i Göteborg i elva år (det är exakt 3950dagar) och jag har aldrig tidigare åkte bil sträckan Göteborg/Långshyttan innan. Så idag blir det preimär!



445, 6 kilometer skall avklaras enligt eniro.se. Far påstår att rekordet är fyra timmar och tio minuter. Vi skall nog inte slå det.

Brukets dag

På lördag är det dags för "Brukets dag". Långshyttans svar på Göteborgskalaset. Typ. Och för första gången sedan 2001 skall jag närvara. Det kommer bli spännande. Kommer gymnastiken fortfarande uppträda? Säljer orienteringen fortfarande våfflor? Vilka skall spela i hotellparken? Vem kommer att planka in på Lambo?

Får dock passa mig att okynnesbeställa mat. Det kan stå mig dyrt.


Samma väska. Nytt innehåll.

Idag börjar försäsongen. Men i år skall det inet packas stickro och orangea skor i innebandyväskan. Nix pix. I år skall det packas visselpipa och whitboardpenna istället.

Jag skall alltså bli tränare nu när jag placerat stickan på hyllan. Och kolla nedan, jag har ju talang: