Lunch(o)vanor
Sista dagen i Tyskland. Trots att jag nu varit här nere sedan mitten av november med lite uppehåll över jul och så, så slutar jag aldrig att förvånas över den tyska lunchkulturen.
Idag serverades Dampfnudeln till lunch. Dampfnudeln är en slags syltfylld, söt degklump med vaniljsocker på och med vaniljsås till. Bara det kanske många tycker är märkligt. Men det slutar inte riktigt där. Nä. En kollega tog denna rätt som huvudrätt och sedan asvlutade han med en chokladpudding till efterrätt. Jag menar, man måste ju ha sin efterrätt! Tandläkare eller dietist borde vara två yrken att satsa på i Tyskland.
Indiskan på adelningen åt pasta med ris. Polskan en pytteskål med ärter och morötter. Och en Fanta. Vad Vecko åt vet jag inte men vad han än åt sa tog han med största sannolikhet en extra pommes till. Den vegetariska rätten bestod av pasta med ketchup idag.
Jag vill hem!
Idag serverades Dampfnudeln till lunch. Dampfnudeln är en slags syltfylld, söt degklump med vaniljsocker på och med vaniljsås till. Bara det kanske många tycker är märkligt. Men det slutar inte riktigt där. Nä. En kollega tog denna rätt som huvudrätt och sedan asvlutade han med en chokladpudding till efterrätt. Jag menar, man måste ju ha sin efterrätt! Tandläkare eller dietist borde vara två yrken att satsa på i Tyskland.
Indiskan på adelningen åt pasta med ris. Polskan en pytteskål med ärter och morötter. Och en Fanta. Vad Vecko åt vet jag inte men vad han än åt sa tog han med största sannolikhet en extra pommes till. Den vegetariska rätten bestod av pasta med ketchup idag.
Jag vill hem!
Kommentarer
Trackback